• Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Фототерапия

ФототерапияРедица дерматологични заболявания се профилактират или лекуват успешно благодарение на метод, наречен фототерапия, познат и утвърден метод, който е въведен в дерматологията в началото на миналия век. Фототеряпията се базира на влиянието, което определени спектри от UV лъчение оказва върху кожата. UV лъчите се делят на 3групи в зависимост от дъкжината на вълната: UV A(320-400 nm) UV B(280-320nm) UV C(190-200nm). За целите на фототерапията се използват UV A и UV B лъчите. UV лъчите действат в много направления и често фототерапията е първи метод на избор в лечението на различни заболявания, тъй като е лесен, ефективен, нерядко е по-безопасен от медикаментозното лечение. Кабината излъчва самостоятелно UV A и UV B лъчи, както е възможна комбинацията и от двата вида лъчи. Тясно спектърната UV B терапия (311nm), интензивността на лъчението, времетраенето и точното дозиране се задават от дерматолог спрямо заболяванията и индивидуалните особености на пациента. Препоръчва се 2-3 облъчвания седмично за терапевтичен курс. 20-30 процедури за максимален ефект.

Най-често заболяване, което успешно се повлиява от фототерапия е псориазисът. Той засяга 1-2% от населението в България и по-тежките му форми могат да доведат до инвалидизация на пациентите. Фототерапията може да бъде напълно достатъчна и да доведе до ремисия при по леките форми на псориазис. При по-тежките форми се изисква комбинация с медикаменти. Фототерапията повлиява успешно и други заболявания: Атопичен дерматит, червен плосък лишей, розов лишей, пруриго, парапсориазис, витилиго, микозис фунгоидес , пруритус , мастоцитоза , невро дермит , слънчева алергия и други. Напоследък все повече хора страдат от така наречената слънчева алергия. Среща се по често във възрастта между 20-40 години и веднъж появила се слънчевата алергия напомня за себе си всяка пролет и лято в продължение на години. Проявите на слънчева алергия започват в началото на пролетта при първите топли слънчеви лъчи, ключова роля имат свободните радикали образувани вследствие на действието на UV лъчите върху кожата. UV кабините имат благотворно действие върху слунчевите алергии за избягване на неприятния сърбеж, дискомфорт, червенина и обриви и за да се получи така нареченото "закаляване на кожата" или "хардениг" феномен, за да може спокойно да се наслаждавате на хубавото време навънка.

Фототерапията много добре се съчетава с различни локални средства за лечение, като така се повишава ефективността на терапията.
Фототерапията отнема минути, не се изисква никаква подготовка и специфични грижи от страна на пациентите и е много лесна и ефективна методика.

продукти