• Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Акне

акне

Кожата на лицето оказва огромно влияние върху телесния имидж ("body image") на човека. Когато хората се срещат за първи път, най-често обръщат внимание предимно на външния вид и особено на лицето.

Затова е от голямо значение да полагаме грижи за здравия и добър естетически вид на нашето лице и тяло.

Какво представлява акнето като заболяване на кожата?

Акнето е едно от най разпространените кожни заболявания

Епидемиология:

Акнето е хронично, възпалително кожно заболяване, от което страдат огромен брой  младежи, а в последно време и не малка част от хората над 25 годишна възраст. Над 80% от хората са засегнати в даден период от живота си от това заболяване.

Етиология и патогенеза:

Най- често акнето започва да се изявява през годините на пубертета, когато под въздействие на половите хормони, мастните жлези при човека започват да произвеждат себум в прекомерни количества. Себумът, заедно с клетките, които изграждат стената на жлезата, запушват порите на кожата. В процеса се включват и бактериите (Propionibakterium acnes), които нормално живеят на повърхността на кожата. Те навлизат в порите като използват за храна мастите в секрета.

В отговор на тези процеси, организмът отговаря с различно по тежест възпаление или зачервяване на кожата, което наричаме акне.То се развива в области с повече мастни жлези: лицето, горната част на гърдите, гръба.

Много често акнето е наследствено.

Клинична картина:

Протичането на заболяването за всеки пациент е различно и е в зависимост от много фактори: генни, хормонални, свръхпродукция на себум, нарушена кератинизация, бактериална колонизация и възпаление. Като резултат може да наблюдаваме различни аспекти на акнето: затворени/отворени комедони, папули, пустули, кисти, нодули, белези и др

Лечението на акнето е комплексно.Трябва да  се изясни дали се касае за хормонален проблем, наследственост, прием на лекарства, вътрешно заболяване, неподходяща и неправилно употребявана козметика , хранителен режим, стрес и др.

Някои от формите на акне са леки, но други изискват професионална  помощ, за да се спре както появата на нови обриви, така и да се предотврати появата на белези. Голяма част от пациентите имат нужда освен от правилно, индивидуално подбрана за тях подходяща козметика за акне (според кожата, сезона, стадия на развитие), така и от локални и перорални медикаменти (антибиотици, хормонални продукти, ретиноиди).

Много често като допълнително лечение  на акне се използват и някои от съвременните методи, като противовъзпалителна терапия, химичен пилинг (със салицилова, млечна, гликолова, пирувикова и др киселини). Киселината премахва по много фин начин натрупания слой мъртви клетки, отпушват се порите, действа противовъзпалително и намалява мастната секреция.

Желателно е да се проведат 4-6 процедури за оптимален ефект.

Употребата на грим е важен момент. Външният вид е нещо много важно за доброто самочувствие. Стремежът към съвършенство е заложен в човешката психика и е разбираемо желанието да се скрият несъвършенствата на кожата папули, пустули, комедони, петна, белези.

Стандартният макиаж не е подходящ, защото може да влоши състоянието. Дерматологичните лаборатории са разработили некомедоногенен и хипоалергенен медицински грим, подходящ за паценти с акне,с различните патологични проблеми на кожата. Предлагат се в различни текстури, даващи възможност за избор и осигуряващи дълготраен комфорт през целия ден.

продукти