• Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Естетична мезотерапия

Във всяка възраст човек иска да има красива, гладка и стегната кожа. Но за съжаление, с течение на времето тя става отпусната, с неравности и мастни натрупвания.

Мезотерапията, която прилагаме в Derma Health Care, е един от ефективните начини да запазите младостта, да нямате бръчки, да сте със стегната, гладка, еластична кожа, без стрии, без целулит, с красива коса и сияен вид.

естетична мезотерапия

Мезотерапията, известна още като "интрадермална терапия" не е просто техника, а нова философия за лечение.

За първи път през 952г. френският лекар д-р Мишел Пистор (1924-2003) въвежда този метод, първоначално в лечението на ревматологични и травматологични заболявания. През 1958г. той публикува своите клинични проучвания и въвежда термина "Мезотерапия", който се приема и популяризира от френската преса. През 1987г. методът мезотерапия се приема от Френската Академия по Медицина като интегрална част от традиционната медицина. Към настоящия момент над 18 000 лекари в цял свят практикуват тази техника.

Какво представлява мезотерапията?

Методът представлява серия от микроинжекции, които се инжектират в слоевете на кожата произлизащи от ембрионалната мезодерма, откъдето произлиза и терминът мезотерапия. Реално инжектиранията се правят в епидермиса, дермата или хиподермата, което зависи от третирания проблем.

Убожданията се правят през интервал от 0.5 до 2 см. и на дълбочина от 1 до 10мм. Използват се тънки игли 27, 30 или 32G и с дължина от 4 до 10мм.

Инжектират се различни "коктейли" от традиционни или хомеопатични медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, въглероден двуокис и др. Инжектирането на продуктите става ръчно или със специални пистолети.

Какви са показанията за прилагането на мезотерапия?

В областта на естетичната медицина мезотерапията се прилага при третирането на:

 • целулит (това е най-ефективния метод за разрешаване на проблема)
 • локализирани мастни натрупвания
 • стрии, дефлувиум и алопеция
 • хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото
 • третиране на бръчки
 • подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете и др.

Какво е основното предимство на мезотерапията?

 • Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие.
 • Липсват белези след терапията (за разлика от липосукцията), а самите убождания подпомагат стягането на кожата.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 15-20 терапии през интервал от 1 до 3-6 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 мин. и не изисква специална подготовка и възстановяване.

Колко дълготраен е резултата?

Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

Болезнена ли е терапията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт. Разбира се, трябва да се има предвид, че при хората има различен праг на чувствителност. За обезболяване на процедурата се прилагат обезболявящи кремове или към инжектираните коктейли се добавят обезболяващи средства.

Какви са нежеланите ефекти?

Основният нежелан ефект е, че на местата на убожданията се появяват доста често синини (изчезват за около една седмица), което зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациента и от уменията на лекаря. Задължително е 2 дни преди и след терапията пациента да не приема „ Аспирин”. Други нежелани ефекти са зачервяването и леката оточност в третираната зона, сърбеж, парене, чувство за натъртване, които изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Какви са цените на процедурата?

Цената зависи от вида на третирания проблем и качеството на използваните продукти за инжектиране и тяхното количество. Цената варира от около 70 до 400 лева, в зависимост от вида на инжектирания продукт.

Продуктите могат да се инжектират със специални пистолети и ръчно. Цената на двете манипулации е еднаква. Предимствата на ръчното инжектиране са, че при него не се губи материал докато при инжектирането с пистолет се губи част от материала, тъй като остава в пистолета.

продукти