• Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Косопад

Косата е огледало на здравето и общото самочувствие на човека. Тя е прекрасен, но крехък дар на природата. За повечето хора и най-малкият проблем, свързан с косата има значение. Хората рядко се примиряват с опадането на косата си, без да посетят кабинета на лекаря.

В Derma Health Care ние прилагаме едни от най-съвременните и успешни методи за лечение на косопад (алопеция).

косопад

Кога и  как проблемът с косопада се превръща в здравословен проблем?

Съществуват чисто физиологични състояния по време на бременността или след раждането, когато косопадът е засилен, но това е естествен процес. В почти всички останали случаи, косопадът е здравословен проблем.

Терминът "алопеция" идва от гръцкаата дума "alopex" което означава лисица. Подобно на лисицата, която сменя козината си, която пада и отново израства, гърците нарекли състоянието, при което косата на човека опада и след това, в отделни случаи, отново се въстановява, с наименованието алопеция

Етиология и патогенеза:

Алопецията може да бъде самостоятелно заболяване на космения апарат или симптом на друго заболявне. Тя може да бъде вродена или придобита, локализирана или генерализирана. Възниква в резултат на вътрешни заболявания, или на външни фактори, а понякога  е с неизвестна етиология

Видове алопеция:

Придобитите дифузни алопеции могат да са причинени от общи инфекции, хормонални нарушения, кръвни заболявания, токсични въздействия и др.

Ограничените алопеции биват цикатризиращи и нецикатризиращи. Цикатрициалните алопеции могат да се дължат на наследствени или вродени заболявания, физични или химични увреждания, инфекциозни заболявания: микози, бактериални, протозойни или вирусни инфекции, тумори и дерматози с неизяснена етиология.

При телогенния ефлувиум се наблюдава дифузно опадане на косата поради преждевременно преминаване на анаген космите в телоген. Причините могат да бъдат: след раждане, белтъчно гладуване, дефицит на есенциални мастни киселини, витамини, желязо, недоимъчно хранене, тежки диети, тежки фебрилни състояния, хронични болести. Ефлувиумът преминава спонтанно след около 6 месеца.

Анагенният ефлувиум започва бързо след въздействие на увреждащия фактор, най- често химични агенти или медикаменти - напр.цитостатици, антикоагуланти.

Дифузната алопеция се наблюдава при ендокринни заболявания: хипотиреоидизъм, хипопаратиреоидизъм, хипофункция на хипофизата

Травматична тракционна алопеция е резултат опъване на косата от прически тип,,конска опашка,,

Лекарствено индуциран косопад се причинява вследствие на приема на ретиноиди, бета-блокери, лекарства за намаляване на холестерола, антикоагуланти, лекарства за подагра, някои антимикотици, антиепилептици, антидепресанти, някои хормонални препарати за лечение на щитовидна жлеза тиоурацил, карбимазол, някои НПВС, химиотерапевтици.

Алопеция ареата е често заболяване, характеризиращо се с кръгово или тотално опадане на космите без разрушаване космения фоликул. Причините са генетични, психични фактори, хормонални влияния, фокални инфекции, имунологични фактори.

За андрогенна алопеция говорим в случаите, когато е налице разреждане на косата по ,,мъжки,,  и ,,женски,, модел. При мъжете - опадане в страни на челото, което продължава  с опадане на косата на темето, след което двата участъка се сливат и остава коса в края на главата.

При жените разреждането започва от темето, разрежда се косата на пътя. В голяма степен влияние за този вид алопеция оказва генетичното предразположение.

Лечение:

Това което можем да предприемем при алопецията е да започнем навременно лечение. Предписват се витамини, незаменими аминокиселини, козметични процедури като мезотерапия с различни разтвори, създадени специално  за борба с косопада. Могат да бъдат предписани и лекарства за системно лечение, които се приемат перорално.

 За лечението на алопецията при мъже е известен само един препарат, който има своите показания и протвопоказания.

При жените нещата са доста по-различни. В рамките на медицинската козметика съществуват много препарати. Мезотерапията е достатъчно добър метод, при който се инжектират редица витамини, аминокиселини директно в участъците без косми и участъците с разреждане, което  ни помага да постигнем мечтаната коса от корена до върха. Косата  възвъръща отново здравината  и блясъка си, става по-силна и по-жизнена.

продукти