• Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Брадавици

брадавици

Етиология и патогенеза:

Причиняват се от вируси от групата на папиломните вируси.

Обикновените брадавици имат вид на образувания с неравна и грапава повърхност, с цвят на нормална кожа или жълтеникав до кафяв цвят. Биват единични множествени, понякога групирани. Най –често са по ръце, крака, стъпала, лице. По стъпалата са болезнени - ,,кокоши трън”, наподобяват омазоляване.

Плоските брадавици са характерни за деца и младежи. Бързо се разсейват по лице, шия, крайници. Те са плоски, с кръгла или овална форма, леко надигнати, с бледо розов, жълтеникав или са с цвета на околната кожа. Понякога броят им прогресивно се увеличава,  има лек сърбеж. Често плоските брадавици се подреждат по хода на одраскване.

Острите кондиломи Condylomata acuminate са папиломна вирусна инфекция  по половите органи, перианално, понякога лигавицата на устата, представящи се клинично с вид на вегитации. Инкубационният период е 3-6месеца. Започват с малки възелчета белезникави или зачервени които нарастват на брой и големина и образуват вегитации. Понякога лезиите по цервикса и препуциума малигнизират.

Лечение:

Лечението на брадавиците е с криотерапия, лазер, електрокоагулация, ексцизия, имуномодулатори. Необходимо е ранно и своевременно лечение.

продукти