• Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Хиалуронови филъри

Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

хиалуронови филъри

Дермалните филъри са незаменим помощник в естетичната дерматология.

Какво представляват дермалните филъри?

Дермалните филъри са вещества от естествен или синтетичен произход, предназначени за инжектиране в кожата, с цел запазване младежкия и добър външен вид.

Приложение: Най-често те се използват за:

 • придаване обем и оформяне контура на устните
 • попълване на повърхностни и дълбоки бръчки /назолабиални, марионетни, глабеларни, на челото, пачи крак ,хлътване на слъзните ямки и др./
 • оформяне на носа, скулите, брадичката
 • попълване на различни видове белези /например от акне /
 • лифтинг на клепачите
 • третиране и коригиране на различни дефекти на ръце, лице и тяло
 • предотвратяване на първите признаци на стареенето и др.

Какво представлява терапията с дермални филъри?

Преди терапията е необходим консултативен преглед, за да се уточни подлежащия на третиране проблем и методът за неговото отстраняване.

Понякога се налага комбинирането на различни филъри или комбинирането им с друг вид терапия, например инжектиратето на ботулинов токсин или мезотерапия. Лицето се почиства от грима, кожата се дезинфекцира, нанася се обезболяващ крем или се прилага инжекционна упойка, особено при третиране на устните и зоната около тях.

Процедурата се извършва като продукта се инжектира в дермата чрез серия от инжекции. Терапията отнема около 20-30 мин. и клиентите могат веднага да се завърнат към изпълнение на техните ежедневни задължения. Понякога са необходими леки докорекции след около 2 седмици за постигане на оптимален резултат.

Резултати:

Резултатите са видими почти незабавно, но оптималният резултат настъпва след преминаване на отока, зачервяването, евентуалните леки хематоми и свързването на водата /при филърите съдържащи хиалуронова киселина/, което настъпва една до две седмици след терапията.

Продължителността на ефекта варира при различните пациенти и зависи от формулата на използваната хиалуроновата киселина, от дълбочината на инжектиране, от хигиената на пациента, хидратацията на кожата, инжектираното количество и техниката на инжектиране.

Основни фактори за деградация на хиалуроновата киселина са свободните радикали, хиалуронидазата, температурата.

Фактори, които влияят върху продължителността на ефекта и избора на вида на хиалуроновия филър са: концентрацията на хиалуронова киселина, нивото на ретикулност, нивото на протеина, нивото на ендотоксина.

Продължителността на ефекта варира между 3-18 месеца.

Странични ефекти:

Видът на страничните ефекти зависи от вида на използвания продукт и уменията на лекаря. Най-честите от тях са временни, като зачервяване, оток и хематоми, които изчезват спонтанно след няколко дни.

При някои от продуктите съществува риск от алергична реакция.

Кой може да поставя филъри?

Дермалните филъри се прилагат от лекари /дерматолози, пластични хирурзи и др./, преминали специални курсове за тяхното приложение.

Преди да се подложите на третиране с дермални филъри, задължително се информирайте за вида на използвания продукт и уменията на лекаря.

Цена:

Цената е за една спринцовка от филъра и зависи от вида на използвания продукт, от неговото качество, количеството в спринцовката и уменията на лекаря.

Видове дермални филъри:

 • Временни – трайност на ефекта от 2 до 12 месеца. Те съдържат предимно хиалуронова киселина и са най-масово използваните поради тяхната безопасност.
 • Полу-перманентни /от 1 до 5 години/
 • Перманентни /не се разграждат/

Защо да предпочетем временните хиалуронови филъри?

Хиалуроновите имат по-малко и временни странични ефекти (особено тези, съдържащи хиалуронова киселина).

Недостатъци на перманентните и полуперманентните филъри:

 • При перманентните и полуперманентните филъри имат висок риск от гранулом, (тип – чуждо тяло) и други тежки усложнения.
 • Отпускането на кожата с възрастта и смаляването на лицевия череп водят до промени в структурата на лицето, налагат се корекции, адекватни към момента.
 • Невъзможност да сме адекватни на промените в модата (например, желание за по големи или по-малки устни и др.), поради невъзможност за инжектиране на друг филър, когато преди това е инжектиран перманентен или полу-перманентен.

Към настоящия момент най-широко използвани и най-безопасни са монофазните филъри, съдържащи кръстосаносвързана хиалуронова киселина, която е продукт на бактериална ферментация.

продукти