• Химически пилинг

  химичен пилинг

  Искате кожата ви да е по-еластична, подмладена, без бръчки и белези от акне, с равномерен тен, без кръгове под очите? Решенеието на вашите проблеми е химическият пилинг.

  Прочети повече
 • Подмладяване на лице и тяло

  подмладяване на лице и тяло

  Искате да сте млади, да забавите видимите признаци на остаряване, кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, да е гладка, стегната, без петна и бръчки, фигурата да е стройна и стегната, корема и бедрата да са без целулит, стрии, искате да спрете оплешивявянето и загубата на коса.

  Прочети повече
 • Хиалуронови филъри

  хиалуронови филъри

  Увеличаващата се продължителност на живот, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които запазват или възстановяват младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивият външен вид е един от ключовите фактори за успеха в живота.

  Прочети повече
 • Мезотерапия за отслабване

  мезотерапия за отслабване

  Подарете си гладка кожа, без мастни натрупвания и целулит! Мезотерапията за отслабване цели подпомагане намаляването на мастните натрупвания, намаляване на целулита, изглаждане на портокаловата кожа.

  Прочети повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Посетете фейсбук страницата ни

Плазмолифтинг

Прилагане на метода Regen PRP ( Platelet  Rich Plasma) за нуждите на регенеретивната медицина и естетична дерматология. Какво представлява този метод?

В Естетичната Медицина до сега са познати 3 основни групи методи за въздействие на възрастовите промени: инжекционни (запълване с филъри, релаксация с ботокс); машини (лазери) и пластична хирургия. Сега сме свидетели на нов, различен клас метод – клетъчна терапия със собствени клетки. Това е единственият начин,който   се постига био стимулация на стволовите клетки в резултат на което кожните структури да се самовъзстановяват и обновяват.

Методът Regen PRP e създаден в Женева (Швейцария) и демострира най-новите постижения в естетичната дерматология и регенеративна медицина. В основата му стои автоложно (от собственото тяло) приложение на плазма, която съдържа обогатени по специално разработена и патентована технология клетки и растежни фактори, които стимулират възстановяването на тъканите по естествен (така както се случват процесите при един млад организъм) и сигурен начин (заради това, че се избягват рисковете от приложение на чужди за организма субстанции). Схематично представено, методът позволява използване на собствена кръв за автоложна клетъчна регенерация и е известен като ”самоподмладяване”.

Към момента Regen PRP е методът с който се постига най-висока сепарация и концентрация на клетки и разтежни фактори  (до 8 пъти по-висока от тази в периферната кръв) и е единственият разрешен за употреба при хора, в Европа и в България.

плазмолифтинг

Какъв е механизмът, по който стволовите клетки изпълняват клетъчната регенерация на кожата? За какъв период се случва това при 40-, 50- и 60-годишните например?

„Възрастните” стволови клетки, подобно на ембрионалните стволови клетки, могат също да се възпроизвеждат, но само в определени видове клетки.  В 8мл венозна кръв се се съдържат 1.6Х 109 CD34 стволови клетки.   С  възрастта скоростта за възпроизводство намалява, например при младите организми цикълът за клетъчно възобновяване е около 28 дни, а при 40-, 50- и 60-годишните, този цикъл изисква 40-60 дни. Когато се инжектира Regen PRP в кожата, всъщност се ускорява реструктурирането и регенерацията на здрава, възрастово променена кожа, а така също се ускоряват и процесите на оздравяване на увредени тъкани, поради което методът има по-широки индикации извън естетичната медицина, като например при кожни изгаряния до III степен, при спортни травми, при трудно зарастващи рани, в очната практика, за въстановяване на увредени стави и др.

Основни стъпки в процеса на клетъчна регенерация с този иновативен метод са чрез интрадермалните и хиподермални инжекции с Regen PRP да се инициират следните процеси:

 1.       Образуване на триизмерни фибринови структури;
 2.       Освобождаване на растежни фактори в техните естествени пропорции от тромбоцитите и левкоцитите;
 3.       Хемо-атракция на макрофаги и стволови клетки;
 4.       Пролифирация на стволовите клетки (митоза) ;
 5.       Диференциация на стволовите клетки във фибробласти и тяхната пролиферация (размножаване и производство на  колаген тип-1 и  хиалуронова киселина).

На практика имаме биостимулация на стволови клетки чрез активиране на собствените растежни фактори и клетки.

Каква техника на прилагане се използва при Regen PRP?

Техниката на прилагане на Regen PRP не се различава от познатите методи за мезотерапия, а именно – лечебно прилагане на субстанция в папиларния слой на дермата за обща ревитализация на лице, деколте и ръце, при спортни травми, както и при оплешивяване от андрогенен тип.

Използва се също филър-техника – за постигане на обем при запълване на кожни гънки и бръчки. Предимството на този метод е в бързото възстановяване, без негативни последствия, напр. фиброза. Освен това получените с Regen PRP резултати са по-дълготрайни от другите методи за въздействие върху тъканите в естетичната медицина.

Методът притежава ли някакви несъвършенства?

Към момента няма съвършен метод, прилаган в естетичната дерматология и регенеративна медицина, а що се отнася за Regen PRP, като всеки нов метод, основните несъвършенства са свързани с непознаването му, непознаване на ползите от приложението му и страха от евентуални нежелани реакции. А всъщност няма по-логичен и естествен метод за регенерация на тъканите, защото той се извършва спонтанно в човешкото тяло от хилядолетия до днес. Предимството е, че в началото на XXI век имаме шанса да стимулираме тези естесвени процеси по един забележително елегантен начин, какъвто е Regen PRP!

Цялостният процес – от взимането на кръвта, нейната обработка и връщането на плазмения собствен продукт в тялото на пациента крие ли рискове за здравето му в момента на манипулацията и в близко или по-далечно бъдеще?

При този метод се работи в условията на пълна стерилност и индивидуални комплекти, което изключва риск за здравето на пациента по време  на манипулациите – взeмане на венозна кръв, центрофугиране при специфични параметри с цел отделяне  и концентриране на растежни фактори и клетки, и връщането й в собственото тяло. Дори напротив, използването на собствена, а не чужда субстанция, гарантира липса на алергия и несъвместимост към материала, както и практически няма риск от заразяване с кръвнопреносими болести, а така също и образуване на фиброза, тоест в близко и в по-далечно бъдеще, рисковете са сведени до минимум.

Пациентите избрали метода на клетъчна терапия, жени и мъже, които до този момент не са се подлагали на никакви естетични процедури, поради нежелание да поставят  синтетични продукти в лицето си или поради настъпили алергични реакции и усложнения от старите използвани методи, спокойно могат да се възползват от вече споментатите предимства на иновативния метод за подмладяване и регенерация на тъканите Regen PRP.

 Разнообразие на случаите, ефективност и лична оценка от работа с Regen PRP?

плазмолифтинг

Най-голяма е групата пациенти, които предпочитат метода като естетична процедура чрез мезотерапия в комбинация с естествен филър – от собствената си концентрирана плазма. При всички пациенти резултатите са предвидими и са ясно изразени след 2-3 процедури и много дълготрайни. Наблюдава се видимо намаляване на финните линии и бръчки, добро хидратиране на кожата, избледняване на белезите от акне и дори стрии, намален интензитет на пигментни петна, здрава и еластична кожна текстура с блясък. Изключителната ефективност на този авангарден метод за подмладяване на тъканите.

Клетъчната терапия с PRP позволява възстановяване на тъканите по естествен, сигурен и ефективен начин. Регенерацията на тъканите  чрез използване на собствени стволови клетки и растежни фактори, намиращи се в кръвта, са бъдещето на медицината в XXI век и България вече прилага метода заедно с водещите в естетичната медицина европейски страни като Франция и Швейцария.

продукти